bekkenpijn

U vindt hier plaatjes van triggerpoints die pijn in het bekken, de lies en het bovenbeen kunnen veroorzaken. Triggerpoints kunnen een rol spelen bij bekkenpijn, liespijn en onverklaarbare beenpijn.

Bovenbeen pijn door triggerpoints in de Iliopsoas spierhange
Pijn in bovenbeen en lies door triggerpoints in de Adductor longus en brevis
Bovenbeen pijn door triggerpoints in de Iliopsoas spier

Indien u vermoedt dat uw klachten door triggerpoints zouden kunnen worden veroorzaakt, nodigen wij u uit om contact op te nemen met ons.

Ervaringen van cliënten met bekkenpijn

Inmiddels vier behandelingen geleden, stapte ik voor het eerst de praktijk van Wilmar binnen. Op een pijnschaal van 1 tot 10 hing mijn pijn tegen de 8 aan. Na drie kinderen te hebben gebaard in 2006,2008 en 2012 met daarbij een hernia in 2010 en een dubbele beschadiging op L5-S1 in 2013, weet ik inmiddels wel iets van pijn af. Ook had ik al verschillende therapie geprobeerd. Van osteopathie, neuroloog tot fysiotherapie. Helaas bleef ik met een gigantische pijn in mijn onderrug zitten. En sporten verergerde mijn klachten. Mijn klachten zaten vooral rondom mijn staartbeen/ stuitje. Ook mijn heupen waren enorm gevoelig. Ik werd vaak s ’nachts wakker, omdat mijn spieren in mijn onderrug heel stijf aanvoelden. Ook kon ik s’ochtends met moeite mijn voeten afdrogen na het douchen. Mijn jongste dochter tillen kostte me veel energie en ook veel verdriet. Mijn psychisch welbevinden werd er niet beter van… Wilmar ging bij de eerste sessie direct op zoek naar de oorzaak. Het werd snel duidelijk dat er meer dan alleen fysieke klachten aanwezig waren. De eerste drie behandelingen waren naar mijn idee nodig om me inzicht te geven en mij meer bewust te laten worden van mijn lichaam. Blokkades werden opgeheven zowel fysiek als emotioneel, gigantisch vastzittende spieren werden losgemaakt. Dit ging overigens niet altijd zonder een traan. Wilmar heeft niet echt fluwelen handschoentjes aan, maar wel een enorme complete kennis van het lichaam. Ik vertrouwde hem direct. Zijn manier van behandelen voelde als respectvol en effectief. Ik voel me inmiddels door Wilmar zijn behandelingen veel energieker/vitaler en andere delen van mijn lichaam voelen zoveel prettiger aan. Nek, rug en heupen. Mijn staartbeentje stond scheef naar links en hierdoor werd waarschijnlijk alles uit zijn verband getrokken en veroorzaakte mij veel pijn. Nu bevindt het staartbeen zich weer in de goede positie en heb ik veel minder pijn. Vanochtend stond ik onwennig op, maar zonder pijn in mijn voeten tijdens het afdrogen en ook tilde ik mijn dochtertje zomaar op zonder pijn. Eindelijk na zoveel jaren zonder pijn. Wat ben ik blij dat ik jou ben tegengekomen Wilmar. Dank je wel! Ik gun elke vrouw die een kindje heeft gebaard jouw kennis toe.

Mariska van Leeuwen (37 jaar)

Al vele jaren had ik wat klachten in het bekkengebied: heupen, liezen, rug en alle spieren daaromheen. Ik kon daar gewoon mee werken en sporten, tot het 4 jaar geleden helemaal mis ging. Alles deed veel pijn: zitten, liggen, staan, lopen. De afgelopen jaren heb ik bijna alles geprobeerd wat je kunt bedenken, met wisselend en niet blijvend resultaat. Ten einde raad weer eens zoekend op internet kwam ik Triggerpointtherapie tegen, en ben daar nog steeds heel blij om!Al na een paar behandelingen bij Wilmar waren de heftigste klachten weg. Wilmar weet feilloos de vinger op de zere plek te leggen (die soms heel ergens anders zit dan waar je hem verwacht). De behandelingen zijn zeer pijnlijk maar helpen wel. Omdat Wilmar dacht dat mijn bekken en rug niet recht stonden heeft hij me doorverwezen naar een orthomanueel arts. Voor mij heeft dat heel goed gewerkt: de één die alles recht zet, en de ander die de spieren eromheen aanpakt. Ik ben nog steeds onder behandeling, omdat er zoveel vast is gaan zitten in de loop der jaren. Af en toe ondersteunt Ferdinand het losmaken van de spieren met dry needling en ook die combinatie werkt goed. Stukje bij beetje begint het allemaal beter te voelen en kan ik weer steeds meer, soms dingen die ik al jaren niet meer kon. Wilmar, ik ben je de rest van mijn leven dankbaar!

Caroline van der Ven (54 Jaar)

Meteen een afspraak maken voor triggerpointtherapie in Utrecht, Wageningen of Culemborg?

Neem
contact op