FAQ

Vragen over triggerpoints

Kan mijn huisarts triggerpoints diagnosticeren?

Huisartsen zijn over het algemeen niet bekend met triggerpoints doordat dit onderwerp geen deel uitmaakt van hun opleiding. Wel zal een huisarts kunnen constateren dat uw klacht een spierprobleem is. De term triggerpoints wordt echter zelden door huisartsen genoemdHet diagnosticeren van triggerpoints vergt veel oefening en weten waar je naar zoekt. Er zijn veel artsen en fysiotherapeuten die dagelijks mensen aanraken, maar geen kennis hebben van triggerpoints.

Veel mensen die uiteindelijk ontdekken dat zei triggerpoints hebben vernemen dit niet via de huisarts, maar bijvoorbeeld via verhalen van collega’s of kennissen. Of via bezoek aan een masseur of door zoeken op internet.

In pijnklinieken wordt de diagnose myofasciaal pijn syndroom (pijn door triggerpoints) steeds vaker gesteld door pijnspecialisten. Dit zijn artsen die gespecialiseerd zijn in pijnbehandeling. Voordat mensen bij een pijnspecialist terecht komen, is echter al een lange weg met veel pijn en lijden afgelegd. Het zou fantastisch zijn als huisartsen triggerpoints als bron van pijn beter leren kennen.

Zijn triggerpoints te zien via medische technieken zoals mri of rontgenfoto’s?

Wanneer klachten niet overgaan, is de kans aanwezig dat uw huisarts u doorverwijst voor medisch onderzoek. In de medische wereld wordt veel waarde gehecht aan beeldvormende technieken zoals röntgen foto’s, echo, MRI en CT-scans. Helaas worden triggerpoints hiermee niet aangetoond. Lichamelijke onderzoek is de enige manier om triggerpoints in het lichaam te ontdekken.

Meteen een afspraak maken voor triggerpointtherapie in Utrecht, Wageningen of Culemborg?

Neem
contact op