Over Triggerpointtherapie Nederland

Mijn naam is Nienke Feberwee. In 2009 heb ik Triggerpointtherapie Nederland opgericht met als missie:

  • verspreiden van kennis over triggerpoints
  • delen van patiënt ervaringen
  • informatie en contactgegevens delen van gespecialiseerde triggerpointtherapeuten

Op deze website vindt u veel informatie over triggerpoints, en de contactgegevens en werkwijze van twee therapeuten, Wilmar en Ferdinand, die gespecialiseerd zijn in triggerpoint behandeling. Triggerpointtherapie Nederland heeft geen arbeidsrelatie met deze therapeuten, maar draagt alleen zorg voor de vermelding op deze site. De therapeuten die op deze site vermeld staan, functioneren zelfstandig vanuit hun eigen praktijken.

Het ontstaan van deze website

Via kennis van collega’s en cursussen kwam ik in 2006 in aanraking met het bestaan van triggerpoints. Ik was toen net afgestudeerd als fysiotherapeut. Er ging een nieuwe wereld voor mij open met waardevolle kennis die toen niet aan de fysiotherapie opleiding werd gedoceerd. In de dagelijkse praktijk merkte ik dat mensen vaak baat hadden bij triggerpointtherapie. Hierdoor groeide mijn motivatie om meer bekendheid te geven aan het bestaan van triggerpoints. Het resultaat was deze website.

Verdere ontwikkelingen op pijngebied

Mijn collega’s Wilmar en Ferdinand doen fantastisch werk op het vlak van lichamelijke behandeling van triggerpoints. Mijn aandacht verschoof gaandeweg meer naar de psychologie van aanhoudende pijn. Ik specialiseerde mij in de psychologische behandeling van (pijn)klachten. Psychologische behandeling is geschikt voor (pijn)klachten die langdurig aanhouden en waarbij lichamelijke therapie onvoldoende helpt. Ook op dit vlak merkte ik de noodzaak van meer kennis. Zodoende maakte ik naast deze website over triggerpoints nog een tweede website over de rol van emoties bij aanhoudende (pijn)klachten. U vindt meer informatie op de website www.emotiealsmedicijn.nl.

Ik hoop dat u veel baat heeft bij de informatie op deze site.

Meteen een afspraak maken voor triggerpointtherapie in Utrecht, Wageningen of Culemborg?

Neem
contact op