Wilmar Hasselaar

Mijn naam is Wilmar Hasselaar. Ik ben osteopaat. Na mijn afstuderen als fysiotherapeut in 2006 heb ik veel ervaring binnen de fysiotherapie en sportfysiotherapie opgedaan. Mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. Bij het helpen van cliënten merkte ik echter al snel de vele beperkingen van de gedoceerde visie en werkwijze. Het viel mij op dat de fysiotherapie zich erg beperkt tot oefentherapie en een ‘hands-off benadering: een werkwijze die in mijn beleving te weinig resultaten oplevert. Een triggerpoint kan bijvoorbeeld veel effectiever met de hand gedeactiveerd worden, dan met oefentherapie.

Specialisatie richting osteopathie

Stap voor stap ontwikkelde ik op basis van feedback van cliënten een eigen behandelwijze die hele positieve effecten liet zien. Ik zocht lange tijd naar een verklaring voor de effecten van mijn manier van behandelen. Pas toen ik mij ging verdiepen in het genezend vermogen van de mens, kwam ik erachter dat mijn visie en werkwijze overeenkomen met die van de osteopathie. Inmiddels ben ik afgestudeerd osteopaat van de IAO. Over deze aanvullende kennis en de geweldige effecten in de praktijk ben ik zeer enthousiast.

Mijn visie

Alles in het lichaam is verbonden door middel van fascie (bindweefsel). Fascie bevindt zich om de gewrichten, om alle botten, om de zenuwen en bloedvaten, in en om de spieren en om de organen. In fascie kunnen verklevingen en verkrampingen ontstaan. Verkrampingen in de spierfascie worden triggerpoints genoemd. Maar zo kent men ook verklevingen van fascie om de organen of gewrichten. De soepelheid en beweeglijkheid van gewrichten, spieren, zenuwen, het vatenstelsel en organen is het uitgangspunt van mijn onderzoek. Bewegingsverlies van fascie kan ontstaan door een operatie (littekenvorming), ontstekingen, trauma’s, overbelasting, stress etc. Het gevolg is een belemmering van de aanvoer van zuurstofrijk bloed en voedingsstoffen, en een beperking van de afvoer van afvalstoffen. Het eindresultaat is pijn, afname van vitaliteit en een vertraagd herstel.

Wat ik doe

Het is mijn taak om te analyseren welke verkrampingen of verklevingen uw klachten veroorzaken. Diepgaande kennis van de anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie is hiervoor noodzakelijk. Een slecht functionerende darm kan bijvoorbeeld lage rug pijn veroorzaken. Een blaas die niet goed kan bewegen in het bekken, kan leiden tot frequent urineren. Een geblokkeerd gewricht veroorzaakt vaak pijn door het ontstaan van triggerpoints in omringende spieren. Kortom: alles in het lichaam is met elkaar verbonden. Mijn doel is niet het bestrijden van het symptoom, maar het opsporen en wegnemen van de oorzaak van de klacht.

In de praktijk

Indicaties die ik vaak in de praktijk tegenkom zijn (chronische) rug- of nekpijn, hoofdpijn, migraine, whiplash, uitstralende pijn in arm of been, slechte darmwerking, incontinentie, obstipatie en pijnklachten ten gevolge van verklevingen na operaties. Ook behandel ik vaak mensen met onbegrepen klachten die vastlopen in het medische circuit. U kunt hier ervaringen lezen van mensen die door mij behandeld zijn.

Contactgegevens

Wilmar Hasselaar
Praktijk Osteozorg
Mennonietenweg 8A 6702 AD Wageningen
Tel: 06-12437909
Email:

Website: www.osteozorg.nl

Indien u vragen heeft of graag een afspraak zou willen maken, kunt u contact met Wilmar opnemen via onderstaand formulier.

Contact Wilmar (#8)